Gourmet-Partner

Firma WÜSTHOF jest oficjalnym dostawcą narodowych reprezentacji kucharzy Niemiec i Japonii.

Wyjątkowa jakość naszych noży jest ceniona na równi przez profesjonalnych szefów jak i entuzjastów kuchni domowej.

Niemiecka Narodowa Reprezentacja Szefów Kuchni

Niemiecka Narodowa Reprezentacja Szefów Kuchni reprezentuje najwyższej klasy sztukę kulinarną, rzemiosło najwyższej jakości, umiejętność pracy w zespole i gwarantuje doskonały wygląd potraw.

Reprezentacja, wraz z jej kapitanem Matthiasem Kleberem, bierze udział we wszystkich najważniejszych wydarzeniach kulinarnych, włącznie z Olimpiadą Kulinarną i Mistrzostwami Świata Szefów Kuchni. Podczas tych wydarzeń reprezentacja konkuruje z najlepszymi narodowymi kadrami kulinarnymi świata. 

Firma WÜSTHOF jest oficjalnym partnerem Niemieckiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i dostawcą Niemieckiej Narodowej Reprezentacji Szefów Kuchni. 

http://www.vkd.com/

Fundacja Jamesa Beard’a / Nowy Jork, USA

WÜSTHOF is proud to be a James Beard Foundation House Purveyor.

Założona w 1986 roku, Fundacja Jamesa Beard’a zajmuje się celebrowaniem, ochroną i pielęgnowaniem amerykańskiego dziedzictwa sztuki kulinarnej oraz jej różnorodności z myślą o wzbudzeniu większego uznania dla wybitnych osiągnięć sztuki kulinarnej. Autor książki kucharskiej i nauczyciel z encyklopedyczną wiedzą na temat jedzenia, James Beard, zmarły w 1985 roku, był mistrzem kuchni amerykańskiej. 

Wspierał edukację i był mentorem dla wielu pokoleń profesjonalnych szefów i miłośników kuchni.

Dziś Fundacja Jamesa Beard’a kontynuuje jego dzieło prowadząc różnorodną działalność obejmującą edukację, fundowanie nagród dla przemysłu kulinarnego, stypendia kulinarne oraz publikacje i utrzymanie James Beard House w Nowym Jorku jako „miejsca pracy twórczej” dla wizytujących szefów kuchni.

Dalsze informacje można znaleźć na: http://www.jamesbeard.org/

Firma WÜSTHOF jest dumna, że może być dostawcą Fundacji Jamesa Beard’a.

Culibooks Inc.

Culibooks, założone w Schilde, Belgia, jest małym wydawnictwem publikującym czasopisma kulinarne. Jednym z najbardziej znanych magazynów jest Culinaire Saisonnier, publikowany po holendersku i francusku. Spośród innych magazynów publikowanych przez wydawnictwo można wymienić Pâtisserie & Desserts oraz KoksKoerier. 

Obszerna angielska książka „Pastry in Europe” w luksusowym wydaniu jest publikowana co roku na całym świecie. Zawiera ona informacje na temat trendów w cukiernictwie, czekoladnictwie i ciastkarnictwie w całej Europie.

Magazyn Culinaire Saisonnier ma własny ekskluzywny klub francuskich, belgijskich i holenderskich najlepszych restauracji, znany pod nazwą Les Amis Saisonnier.

http://www.saisonnier.eu/

http://www.pastryineurope.com/